Obvestilo za starše

Spoštovani starši!

Vlada je 8. 5. 2020 vrtcem posredovala dokument, s katerim postopoma odpravlja omejitve na področju predšolske vzgoje od ponedeljka, 18. 5. 2020, dalje.

Ob odprtju vrtca moramo upoštevati dva ključna dokumenta, to so priporočila ZRSŠ za ponovno odprtje vrtcev v času posebnih razmer ter Higienska priporočila za vrtce v času epidemije Covid-19, ki jih je izdal NIJZ. Priporočila NIJZ s prilogami so ključna, saj obsegajo zdravstvene omejitve, tako za zaposlene kot otroke, ukrepe za preprečevanje okužb v vrtcu, priporočila za zaposlene, priporočila za oblikovanje skupin ter igro na prostem, priporočila za prihod v vrtec in odhod iz vrtca ter druga priporočila. Priloga 1, Priloga 1 a.

NIJZ priporoča, da je lahko v oddelkih prvega starostnega obdobja (1–3 let) 8 otrok, v oddelkih drugega starostnega obdobja (3–6 let) pa 10 otrok. Zaradi evidentiranja števila otrok, ki se bodo s ponedeljkom, 18. 5. 2020, vključili v vrtec, vas prosimo, da zaradi lažje organizacije dela izpolnite ustrezen obrazec – Priloga 2 (ponujena sta dva obrazca) in nam ga do torka, 12. 5. 2020 do 12. ure, vrnete na elektronski naslov bernarda.urleb@ossmartno.si.

Obrazec izpolnite vsi, tudi tisti starši, ki svojega otroka ne boste pripeljali v vrtec. Ura prihoda in odhoda otroka se lahko spreminja tedensko, je pa nujno, da jo vpišete,  saj bomo tako  lahko oblikovali skupine in s tem upoštevali varnostne ukrepe.

Vsi starši, ki boste otroka vključili, morate  v delu, ki se nanaša na odgovornost staršev, le–to dosledno spoštovati. Nujno je, da si vsa navodila NIJZ, ki so v prilogi, natančno preberete.

Izpolniti morate še Izjavo staršev pred vstopom otroka v vrtec (priloga NIJZ) in jo oddati strokovnemu delavcu, ko pripeljete otroka v vrtec. Izjavo najdete v Prilogi 3.

Starši, ki boste z dnem 18. 5. 2020 pripeljali otroka v vrtec, boste dolžni plačevati vrtec.

Pred nami so dnevi, polni izzivov. O vseh nadaljnjih informacijah boste obveščeni, ko bodo organizirane skupine otrok in vam bomo natančneje povedali, kdo od strokovnih delavcev bo prisoten v oddelku in v kateri igralnici bo vaš otrok.

Ravnatelj:

Bojan Juras

(Visited 960 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...