Dan slovenskega športa

Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za telesno zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Tega se Slovenci dobro zavedamo. Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 18. junija 2020 na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez razglasila 23. september za Dan slovenskega športa.

V sklopu letošnje prednostne naloge našega vrtca »Gibanje v naravi«, smo tudi mi obeležili Dan slovenskega športa. Otroci z vzgojiteljicama ene izmed skupin 2-3 let so se sprehodili do igrišča z umetno travo pri osnovni šoli, kjer so izvedli gibalno dopoldne. Ostali oddelki so odšli na sprehod do nogometnega igrišča v Logu. Za uvod smo se vsi skupaj razgibali ob glasbi pod vodstvom vzgojiteljice Judite Kolenc. Sledile so dejavnosti na gibalnih postajah. Otroci so skakali iz obroča v obroč, tekli slalom okrog majhnih stožcev, ciljali obroče z določenega mesta na palice, se igrali s padalom in kolebnicami, si podajali frizbi in izvedli štafetni tek z žogami. Pri športni vadbi je ustrezna hidracija ključnega pomena za ohranjanje zdravja, zato smo žejo potešili s pitjem vode.

Danes smo s svojo telesno aktivnostjo izrazili svoj odnos do športnega udejstvovanja, odnos do tiste družbene dejavnosti, ki ima številne pozitivne učinke: krepi zdravje, vzgaja, spodbuja pozitivne vrednote. Foto

Alenka Bizjak, vodja dejavnosti

(Visited 110 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...