Prešeren februar

Otroci so se v začetku meseca februarja  pripravljali na slovenski kulturni praznik 8. februar, Prešernov dan. Spoznavali so slovensko zastavo, jo izdelali, poslušali so himno in jo poskušali zapeti. Ogledali so si predstavo Povodni mož, ki so jo zaigrale vzgojiteljice. Nato so lahko tudi sami nastopali v predstavi: »Palčki imajo talent« in tako pokazali svoje veščine.

Skozi ves mesec so z zanimanjem poslušali deklamacije iz knjige Enci benci na kamenci in se ob tem neizmerno zabavali. V domačem kraju Šmartno ob Paki smo si ogledali pomembne ustanove (železniška postaja, knjižnica, občina, kulturni dom…) in bili povabljeni tudi v sejno sobo občine.

V tem letnem času pa kaže svoje zimske čare tudi narava in tako so jo otroci lahko opazovali ob pohodu proti Podgori in se sprostili na jasi.

V igralnici pa smo vsi prijatelji, saj se le tako lahko igramo, naučimo se in zapojemo pesem O prijateljstvu.

In kaj je še odličnega v tem letnem času? … ja seveda, pustne šeme. In tako zadnji dan pred počitnicami v vrtcu sploh ni bilo otrok, ampak so jih zamenjale prave princeske, Elze in Ane, pa nevarni gusarji, kuharji, Spidermani, kavboji… Vse pustne šeme so skupaj zarajale v telovadnici in se posladkale s pečenimi miškami

 V daljavi pa se že sliši ščebet pomladnih ptic in zvončkljanje nežnih zvončkov in trobentic. Foto

(Visited 59 times, 1 visits today)